Skip to main content

Nepozabna doživetja narave, kulture in aktivnega življenja v urbanem okolju Pivke, Postojne, Planine in Ilirske Bistrice.

V četrtek, 15. junija 2023 je bil uspešno izveden drugi javni dogodek – predstavitev projekta (Do)živi v urbanem okolju. Dogodek je potekal na Titovem trgu v Postojni, med 17. in 19. uro, na dan »Družinskega četrtka«, v sklopu 3-dnevnega dogajanja v času  »kolesarske dirke po Sloveniji«.

Na dogodku smo se skupaj z Ribiško družino Postojna, Bike Slovenia, Visit Pivka,  in Sašo Zidar s.p. povezali z namenom, da bi obiskovalcem omogočili edinstveno izkušnjo urbanih okolij. S pestro paleto izvirnih, inovativnih, izobraževalnih, doživljajskih, zabavnih in butičnih produktov smo obiskovalcem predstavili ribiško opremo, delom z mladimi ribiči in jih seznanili z otroško delavnico in jih na njo tudi povabili. Naši partnerji v projektu pa so prisotne popeljali na nepozabno potovanje skozi zgodovinske, kulturne in naravne znamenitosti med Snežnikom in Nanosom.

Produkti, ki smo jih predstavljali, so namenjeni tako otrokom, družinam, prijateljem, šolskim skupinam kot tudi posameznikom. Naša skupna vizija je spodbujanje aktivnega življenja in trajnostnega preživljanja prostega časa, zato vam z veseljem sporočamo, da smo pripravili produkte, ki bodo ustrezali različnim interesom in starostnim skupinam.

Ribiška družina Postojna je poleg prikaza opreme  povabila otroke na izobraževalne delavnice, kjer jim bomo predstavili biotsko raznovrstnost vod in okolice reke Pivke.Obiskovalci so imeli priložnost spoznati prvi BIKE ESCAPE na krasu – najbolj noro detektivsko kolesarsko dogodivščino, ki jo pripravlja Bike Slovenia. Visit Pivka je predstavil pustolovska raziskovalna vodenja pod skupnim imenom DINAmična Pivka in ta dan tudi povabil udeležence, da jih preizkusijo, kot tudi izvedel čistilno akcijo. Saša Zidar s.p. je predstavil čisto novo kolesarsko Doživetje Ilirske Bistrice.

Naložbo sofinancirajo Republika Slovenija, Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo ter Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. 

Bike Slovenia www.bikeslovenia.si
Visit Pivka 
www.visitpivka.si
Saša Zidar s.p. 
www.sasazidar.com
Ribiška družina Postojna 
www.rd-postojna.si

Naložbo sofinancirajo Republika Slovenija, Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Povezave: www.eu-skladi.si