Skip to main content

Nepozabna doživetja narave, kulture in aktivnega življenja v urbanem okolju Pivke, Postojne, Planine in Ilirske Bistrice.

V četrtek, 3. in ponedeljek  19  junija 2023 so bile uspešno izvedeni dve otroški delavnici v okviru projekta (Do)živi v urbanem okolju. Dogodka sta potekala na ribniku pri »Gostilni ob kaminu« v Postojni

RD je z delavnicama RD je z delavnico 3. 6. 2023 seznanila mlade ribiče z biotsko raznovrstnostjo vod v urbanem delu Postojne in okolice. Na delavnici 19. 6. 2023 so mladi ribiči spoznavali  ribje vrste, katere naseljujejo reko Pivko, njihovim prehranjevanjem in življenjskimi navadami.

V drugem delu smo otrokom prikazali več ribolovnih tehnik, katere lahko uporabijo na ribolovu v reki Pivki.

  • Ribolov z plovcem,
  • Ribolov z obtežilnikom
  • Bolonez
  • Ribolov z Vaglerjem ali Angleški način ribolova,
  • Ribolov z krmilnikom ali feder,
  • Tekmovalno opremo in pribor

Na koncu pa so se mladi ribiči med seboj pomerili v lovu na največjo ujeto ribo.Delavnice katere smo izvedli, so namenjeni tako otrokom, družinam, prijateljem, šolskim skupinam kot tudi posameznikom. Naša vizija je spodbujanje aktivnega življenja in trajnostnega preživljanja prostega časa.

Naložbo sofinancirajo Republika Slovenija, Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo ter Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. 

Partnerji projekta »Doživi v urbanem okolju«:
Ribiška družina Postojna www.rd-postojna.si
Bike Slovenia www.bikeslovenia.si
Visit Pivka 
www.visitpivka.si
Saša Zidar s.p. 
www.sasazidar.com

Naložbo sofinancirajo Republika Slovenija, Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Povezave: www.eu-skladi.si